GDPR - vårt åtagande

I maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i Sverige och hela EU och ersatte då personuppgiftslagen (PUL). Syftet med PUL har varit att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när deras personuppgifter behandlas. Med GDPR förstärks rättigheterna för den enskilde ytterligare genom strängare krav på hur företag och organisationer behandlar personuppgifter. Detta är mycket viktigt för utbildningsväsendet och för elevers rättigheter och för LegiLexi är det självklart att följa den nya lagstiftningen och ytterligare värna om individens integritet.

 

På LegiLexi värnar vi om datasäkerhet och hög integritet.

  • Vi efterfrågar och lagrar endast den persondata som krävs för att leverera våra tjänster och produkter
      - Begränsat till elevers namn (frivilligt), födelseår (frivilligt), födelsemånad (frivilligt), kön (frivilligt), kursplan (obligatoriskt) samt årskurs (obligatoriskt)
        - Till varje elev kopplas användargenererade testresultat vilka ligger till grund för att kunna leverera tjänsten
  • Vi säkerställer att all data som lagras gör det på ett säkert sätt:
      - All elevdata är lagrad i krypterat format på Microsoft Azures servrar inom EU
      - Vi har personuppgiftsbiträdesavtal med alla underleverantörer som på olika sätt kan komma åt med persondata via LegiLexis system och verktyg
  • Vi gör det enkelt att se vilken data som är registrerad på elevnivå. Den lärare som registrerat eleven kan enkelt radera eleven inklusive den användargenererade persondatan.
  • Vi tillhandahåller ett standardiserat Personuppgiftsbiträdesavtal för skolhuvudmän som tar sin utgångspunkt i SKL:s rekommenderade mallar
  • Lärare/personal på skolorna godkänner våra Användarvillkor innan de kan använda tjänsten. De personuppgifter som lagras avseende lärare är begränsat till namn, epostadress, telefonnummer, arbetsplats (kommun och skola) samt yrkesroll.

Vi fortsätter att övervaka regleringen av GDPR och utvärderar kontinuerligt att våra system fungerar i enlighet med dessa.      

 

Vi håller för närvarande på att teckna PuB-avtal med alla medverkande kommuner. I dagsläget har följande kommuner signerat ett PUB - avtal med oss*:

  

Alvesta     Arvika Kommun logotyp, till startsida             Bildresultat för borlänge kommun logotyp       

 

Bildresultat för borÃ¥s stad logotyp   Logo      Danderyds kommun       Till startsidan    

 

Eslövs kommun        Gislaveds kommuns logotyp        Bildresultat för gnosjö kommun logo         Startsida Grums kommun         

 

Göteborgs stad                 huvudlogo_liggande_2rad_3farg.jpg    

 

Fritid Helsingborg-logotype         Startsida       Hässleholms kommun      Startsida       

 

       Karlshamn kommun logotyp                  Kils kommuns startsida          Kiruna_staaende_RGB        

 

Bildresultat för knivsta kommun logotyp  Bildresultat för kungsbacka kommun logotyp     Kävlinge kommuns logotyp   Köpings kommun startsida      

 

Lerums logotyp        logo    Lidingö stad        

 

Ljungby kommun      Lomma kommun      Startsida LuleÃ¥ kommun             Logo     

 

      mullsjö logotyp      Munkedals kommunvapen       Mölndals stads startsida     Bildresultat för nyköping logga  

 

Nynäshamn - till startsidan         Startsida       Rättviks kommun      Sala kommunlogotyp-färgversion       Salem logotyp liggande       

 

          Bildresultat för skellefteÃ¥ kommun logotyp            Skurups kommuns logo             Logotyp 

 

Bildresultat för sotenäs kommun logo     Bildresultat för Stockholms stad logotyp(**)          Bildresultat för Sundbybergs stad logotyp         Sävsjös kommunvapen - länk till startsidan      

 

Söderköpings kommun          Södertälje Kommun           Bildresultat för tingsryd logotyp            Bildresultat för tranemo kommun logotyp      

 

Trelleborgs kommun        Tyresö kommuns logotyp        Bildresultat för upplands bro kommun logo jpg       

 

neXus          Till Vallentuna kommun startsida         Varbergs kommuns logotyp          Bildresultat för vindelns kommun logga        Vänsterställd logo i färg Vänersborgs kommun     

 

 

Länk till startsidan för varmdo.se    Logotyp för Västerviks kommun med text till höger       Logo 

 

Ãtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan        Ãre Kommun logotyp          Ãstorps kommun           Ãlmhults kommuns logotyp.       Bildresultat för örnsköldsvik kommun logotyp

 

 

Bildresultat för academedia logotyp       Futuraskolan         

 

Logo

 

* = listan senast uppdaterad 2019-04-11

** = Stockholms stad har genomfört en informationssäkerhetsklassning och riskanalys gällande vår tjänst. Utifrån klassningen har ett samverkansavtal och ett personuppgiftsbiträdesavtal tecknats utifrån Stockholms stads egna mallar.

Kontakta oss om du har frågor eller vill teckna ett personuppgiftbiträdesavtal - gdpr@legilexi.org